Background Image

Smoki istorijat

Prvi flips za kojim smo flipnuli!

Kada je Smoki nastao davne 1972. godine, kao prva flips grickalica u Jugoistočnoj Evropi, živelo se dosta drugačije… Ovako je izgledao prelazak na silent mode kada smo želeli da iskuliramo uz Smoki.

Image

Smoki ne menja ploču!

80-ih smo sa ploča prelazili na kasete, sa roka na disko, sa zvoncara na… pa, na svašta nešto. A Smoki je prešao na još modernije pakovanje sa „prozorom“, prvim takvim u celom regionu! A mi nismo prelazili sa Smokija ni na šta drugo jer smo i tada znali da uz Smoki nema greške!

Image

Crvena uvek u modi…

Devedesetih smo na svet gledali očima boje duge, išli smo na Mars i više nego ikad se družili jedni kod drugih uz rođandane i kućne žurke. Delili smo se po tome šta smo nosili, koga smo slušali i čije postere smo lepili po sobama… Ali smo i dalje svi grickali Smoki i bindžovali dok se ne pojede traka… Iako tada nismo znali kako se to zove.

Image

Smoki 2.0

Početkom novog milenijuma sve je delovalo nekako novo i drugačije…Došlo je vreme brzih promena i trendova koji se menjaju a Smoki je uspevao da ostane nov, a opet nekako svoj!

Držao se proverenog recepta, prepoznatljivog šmeka i nastavio je da bude omiljena grickalica i generacija koje su odrastale uz telefone na preklop i diskmene!

Image

Sve se share-uje,
Smoki se deli!

Tokom 2019. godine, ikonični oblik Smokija našao se na pakovanju u vidu prozora, koji nam je pružio potpuno nove vidike! To je bila najveća promena u izgledu Smokija u prethodnih 47 godina!

Vreme novih tehnologija učinilo je da postanemo povezani više nego ikada ranije i da sve share-ujemo jedni sa drugima… Ali ipak je lepše kada delimo, nego kada samo šerujemo 🙂

Image

Pola veka Smokija!

50 svećica na torti i potpuno novi autfit — u 2022. godini slavio se veliki jubilej! Smoki je napunio pola veka, a i dalje je ostao baja iz kraja. Doduše, u novom odelu! 

Rođendanske kesice su dizajnirali najjači street art umetnici iz regiona, dok je ukus koji volimo ostao isti. Godine prolaze, svet se menja, ali Smoki ostaje Smoki — pedesete gazi, i dalje ga žele!

Image

A šta će nas to ispuniti u budućnosti…?

Ko zna…ali sigurno će biti nešto WOW!

Image